Sunday, May 1, 2011

Cerita... Kisah Anak

Bila kita ada anak, semestinya kita mahukan yang terbaik buat anak-anak kita. Tapi adakah kita sampai mengaibkan diri sendiri dengan menjaja cerita kesana ke mari? Ini semua gara-gara seorang artis jelita yang tengah "hot" sekarang ini yang tak lain Rozita Che Wan.

Rozita Abu Bakar @ Che Wan, dilahirkan pada 9 Mac 1074 dan berasal dari Alor Setar, Kedah. Anak kedua daripada tujuh beradik ini menyertai Penerbangan Malaysia (MAS0 sebagai pramugari pada 1992 dan bertugas kira-kira tiga tahun. Selepas meninggalkan MAS, dia menyertai kegiatan modeling selama enam bulan.

Tidak lama kemudian. dia bertemu jodoh dengan juruterbang MAS, Azuar Effendy Zulkaply, 36, apabila disatukan secara sah pada 26 Ogos 1995. Namun jodoh mereka tidak berkekalan apabila bercerai secara sah pada 8 Mei 2003. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua cahaya mata - Ammar Effendy, 12 dan Aniq Ezzra, 10. - Sumber Encik Google.

Untuk mendapatkan cerita yang lebih lanjut mengenai Rozita yang telah memburuk-burukkan MRSM (aku bukan pelajar MRSM pun). Boleh lah baca kat sini Rozita-Che-Wan-Oh-Rozita-Che-WanNo comments: